Tarafsız değerlendirmelerime dayanır.Hiç bir firma ile para ilişkim bulunmamaktadır.

27 Ocak 2015 Salı

Gerçek Sallama Çay

Merhaba;
Kusmi Tea'den çay aldığımda yanında gelen deneme sallama çayları bir köşeye atmıştım.Bugün çaysız kalınca şu sallamayı açayım dedim malüm bizim ülkedeki sallama çayların paketleri hep aklıma şüphe bırakmıştır.Kimbilir şu kağıdın içinde ne kadar kimyasal vardır diye.Neyse paketi açmamla şok olmam bir oldu.İşte dedim ya sallama olsa olsa böyle olur.



bilmisUbuntu-Ubuntu versiyonunuzu görmek

Malum bilgisayarımı dualboot ubuntu kurdum buradaki aşamalarımı geçmiş yazılarımda bulabilirsiniz.Buradan öğrendiğim komutları paylaşmaya devam edeceğim.Öncelikle herhangi bir program indirirken size ubuntu versiyonunuzu soruluyor bunu öğrenmek için;

cat /etc/issue

komutu ile Ubuntu versiyonunuzu öğrenmek mümkün buda öğrendiğim ilk komut olsun :)

23 Ocak 2015 Cuma

Partion silmeme rağmen Dualboot Ubuntu çıkıyor

Dualboot yaptıktan sonra yeni işletim sistemini kaldırmak istedim.Bunun için malesef windowsa dönüp Ubuntuyu kurduğum disk partion'ı formatladım.PC'yi yeniden başlattığımda Dualboot ekranı tekrar gelmeye devam etti.Bunu çözmek için öncelikle çalıştırdan msconfig çalıştırdım orada Boot kısmında Ubuntuyu göremedim.Bunun için easybcd programını indirdim.

Linki easybcd den indirme işlemini başlattım.
Kurulumlar tamamlandıktan sonra 


Penceresinden EditBoot Menude kaldırdığımı düşündüğüm Ubuntuyu gördüm.Ubuntunun üzerine gelip DEfault kısmından değil.Default tiki sizin normalde hangi işletim sistemi ile işlem yaptığınızı gösteriyor.Ubuntunun üstüne tıkladıktan sonra .Yukarıdaki sekmeden Delete kısmını seçiyoruz.Ve Save setting ile çıkıyoruz.PC'yi yeniden başlattığınızda Dualboot kısmı tekrar geliyor ancak seçenek olarak Ubuntu artık görünmüyor.Şimdi tekrar Ubuntu kuralım bakalım.

Wubi "could not retrieve the required disk image files" hatası - çözüm


Wubi ile kurulumu yaptım.Hatırlarsanız kurulum sonunda pc yeniden başlamıştı.PC yeniden başladığında oturumu Ubuntu ile açıyor.PC'yi tekrar kapattığınızda artık her açılışında size hangi işletim sistemi ile açılmasını istediğinizi sormaya başlıyor.Kurulum aşamasında bu şekilde bir hatada almıştım onuda yazmak istedim.Bu hata yabancı sitelerde araştırdığım kadarıyla internet bağlantı hatası gibi görünüyordu.Bende ethernet kartımı desable enable edince sorun düzeldi.




Dualboot-Windows8 Üzerine Ubuntu

Linux....Sanal makinelerime hapsettim seni ama artık gün yüzüne çıkma vaktin geldi yoksa ben seni asla tam anlamıyla öğrenemeyeceğim.

Efendim işlemlere geçelim;

Öncelikle;

1.Adım

Pc'nizi çift işletim istemi yapmak istiyorsanız öncelikle  birbirinden ayrı disk alanınız olmalı.Bu nedenle Disk yöneticisi kısmından örneğin 30GB'lik yer almanız gerekir.Bunu nasıl yapacağız?

Bilgisayarım(sağ tıklayıp)>Yönet>Depolama>Disk yönetimi 

Kısmından Disk bölümümüzün üzerinde gelip Sağ tıkladığımızda Shrink Volume seçiyoruz buradan min.30 GB yer verip NTFS formatında diski formatlıyoruz.

2.Adım

Bilgisayarımıza dualboot yapmamızı sağlayan wubi programını kuruyoruz küçük bir program zaten o sizin için tüm işlemleri yapıyor olacak.

Linki wubi.exe buaradan indirme işlemini gerçekleştiriyoruz.İndirme bittikten sonra Yönetici olarak çalıştırıyoruz.





Buradan 1.Adım da yeni oluşturduğumuz disk bölümünü seçiyoruz.User name ve pass veriyoruz.Install dan devam ediyoruz.Wubi'nin kurlumu çok çabuk ancak Install kısmı uzun sürüyor neticede yeni bir işletim sistemi işlemi.
İşlem sonunda karşınıza 

Şeklinde ekran geliyor.Bu kısımda ne olacağını görmek adına Reboot now seçelim ancak deafult olarak diğer seçenek seçili geliyor.

Bu yazıyı real time yazıyorum bu nedenle bende şimdi reboot yapmam gerekiyor :) birazdan görüşürüz.

19 Ocak 2015 Pazartesi

KUSMITEA -DHL FARKI

Zor Bulup Çabuk Kaybettim ama ümitliyim : KUSMITEA (15.01.15) başlıklı yazımda kusmitea siparişi verdiğimiz yazmıştım.(19.01.15)Dün Siparişim gelmiş ancak henüz elime ulaşmadı bu kadar çabuk gelmesi açıkçası beni çok şaşırttı.Ancak Kusmietea sayfasında ürünüm processing şeklinde görünüyor.Keşke kargoda olduğuna dair bir uyarı bulunsa daha iyi olurdu en azından bir kargo numarası falan.Ancak kargonun bu kadar hızlı gelmesi tabiki çok mutlu edici.Teşekkürler DHL iyi olduğunuzu duymuştum ancak bu çok iyi kabul edelim....

16 Ocak 2015 Cuma

Gözlerim - Dermalogica İntensive Eye Repair

Gözlerim... Kah gülen kah ağlayan. Bir keresinde bir yazıda okumuştum bir insanın yüzüne baktığınızda onun ömründe daha çok güldüğünü mü yoksa ağladığını mı  anlayabilirmişsiniz. Eğer göz kırışıklıkları yukarı doğruysa çok gülmüş aşağıya doğruysa çok ağlamıştır demekmiş. Aslında kırışıklıklar insanı yaşamış yapıyor geçmişin izini gösteriyor mutlu mutsuz anları, sevinçleri üzüntüleri....Ama tatbiki bu durum göz kremi kullanmamıza engel değil. Ne kadar geç kırışık o kadar iyidir. Göz kırışıklığı kremi arayışım uzun bir süre sürdü. Bir arkadaşımın tavsiyesi ile Dermalogica ürünlerine yöneldim. Yine http://www.narecza.com/ sitesinden sipariş verdim. Burayı tercih etme sebebim ürünleri gün içerisinde teslim ediyor olmaları ve güler yüzleri. Ürüne geçelim.
Ürün küçük bir ürün. En alt resimde de göreceğiniz gibi 4 parmağımın eni kadar. Ürün gözü güzel nemlendiriyor nem duygusu gün boyu kalıyor. Göz çevresinde rahatlama yapıyor ben ayrıca bu ürünü dudak kenarlarında oluşan kırışıklıklar içinde kullanıyorum. Bu ürünü 1 aydır kullanıyorum 6 ay sonunda değerlendirme yapmak daha doğru olur diye düşünüyorum. Ürün gözünüze az gelebilir ancak mercimek tanesi iki gözünüze de yetiyor. Akşama kadar nemli kalmasını sağlıyor. Ürün resimleri:




Ürünler tavsiye amaçlı değildir, tecrübelerimden ibarettir.

KREŞE BAŞLADIK AYAKKABIMIZ KALDI -NANGA

Kızım Ş. kreşe başladı bende gittim güzel güzel 3 tane pundif aldım birde gerine gerine kreşe götürdüm. Öğretmenine verdim "S. hanım bunun yanında bir tane daha veriyim dedim yedekte dursun." Aldığım cevapla havam birden söndü. bilmişcadı'cım pundifler maalesef olmaz altı kalın bir ayakkabıya ihtiyacımız var. Aldığım üç pandifi ne yapsam acabaa diye düşünürken ayakkabılara bakma işi internetten devam etti. Zira alışveriş merkezlerinde gördüğüm ayakkabılar hep aynı şekildeydi yandan fermaurlı.Ş.'nin ayaklarının ne kadar çabuk terlediğini düşününce başka seçenekler aramak için dediğim gibi internetin yolunu tuttum. Bir alışveriş sitesinden bu ayakkabıyı gördüm. Normalde 100 TL civarı olan ayakkabıyı 50TL'ye indirmişler. Alayım gelsin olmazsa iade ederim diye düşündüm. Bir kaç numarada büyük aldım. Bilmem iyi mi kötü mü? Beni almaya sevk eden özelliği boyunlu olmaması doğal ürünler kullanılması idi.http://www.nanga-shoes.com/ adresinden üretici hakkında bilgi almanız mümkün. Eğlenceli ve birçok ürün bulabileceğiniz sayfası da mevcut.



Ürün bu hoş kutuda geldi. Kutu bana geri dönüşümden elde edilmiş gibi geldi buna çok sevindiğimi gizleyemem.




Ayakkabı tabanının kolaylıkla tam olarak esnemesi Ş.'nin okulda rahat etmesini sağlayacak. Sürekli terleyen ayakları hava alacak diye düşünüyorum. Şimdilik okulunda ayakkabısıyla çok mutlu. Bu seçeneği değerlendirebilirsiniz. Arama motoruna Nanga ayakkabı diye yazarsanız sanıyorum bir tane bulabilirsiniz.Ya da yurt dışına çıkıyorsanız aklınızda bulunabilir.

Son katalog linki:
http://www.nanga-shoes.com/download/katalog-winter2015.pdf

Ürünler tavsiye amaçlı değildir, tamamen kendi tecrübelimden ibarettir.


Lekelerle Savaş:ISIS PHARMA UNITONE-4



Bizde bu durum maalesef kalıtsal küçükken gittiğim her yaz tatilinden yanıklarla dönmem tüm tatil anlayışımı değiştirdi. Deniz kum güneş denince aklıma cayır cayır yanan omuzlarım, 7 yaşında kampta emekli amca teyzelerin yanında gölgede oturmak zorunda kaldığım kardeşim L.'nin bana güldüğü günler geliyor. Maalesef havadan nem kapar gibi güneşten leke kapan bir cildim var. Bunun için açıkçası bu zamana kadar güneş kremi bile kullanmadım. Şimdi belki beni yadırgarsınız ancak hep köyde sıcağın altında çalışanlar gelirdi aklıma. İyide neden her köye gittiğimizde insanların yüzleri pırıl pırıl?Herhalde iyi bir güneş kremi kullanıyorlardır şöyle 50 faktör bir güneş koruması. Ne de olsa inekler güdülecek bahçe yapılacak değil mi? Güneş altında kalınacak. Hayır efendim hiç bir şey kullanmıyorlar ancak doğal besleniyorlar tatbikî bu gerçek.30'lu yaşlarımın başında bu tutumumdan vazgeçtim zira karşımda güneş korumasının artık gerçek bir ihtiyaç olduğunu söyleyen bilim insanları.Kardeşim L. doktor olunca tatbikî her Dr. yakını gibi Leke sorunumu ona da açtım. Sağ olsun beni kırmadı Cilt doktoru hocasına benim birazdan ekleyeceğim fotolarla sorumu sordu. Aldığım tavsiye ISIS PHARMA-UNITONE serisi.

Ürünleri araştırdım internetten almaya karar verdim bu noktada daha önce alışveriş yaptığım nar eczanın wen sitesinden http://www.narecza.com/ ürünleri seçtim. Unitone aslında bir set olarak kullanıldığında tam olarak işlev görüyormuş. Unitone linkinden önce bir araştırma yaptım. Linkinide paylaşayım http://www.isis-pharma.com/eng/catalogue/unitone buradan Unitone hakkında ve diğer ürünler hakkında bilgi alabilirsiniz. Aldığım ürünlere bakalım:
İlk olarak Reveal Gel:
Bu bir tür temizleyici jel içeriyor. Jel kıvamında ancak peeling gibi pütürlü bir yapısı var. Yüzü biraz
kurutuyor.Ancak pütürlü yapısı peeling hissi veriyor.
                             
Diğer Unitone gece kremi: Bunu gece yatarken sürüyoruz.Lekeli kısımlara sürüyorum.Göz ve dudak çevredi hariç
Açıkçası gündüz leke savar krem kullanılırmı şüpheliydim ancak kış ayları bunun için ideal vakitler.Unitone gündüz kullanım için serum üretmiş.Üzerinede 50 faktörlük bir güneş kremi mevcut.Serumu kullanınca yüzünüzde gerilme oluyor.Maske gibi yüzünüzü kaplıyor ve biraz geriyor.
Üzerine50 faktörlük güneş kremini sürünce yüzünüzde ki gerilme hissi kayboluyor.Güneş kremi sonrası yüzde beyazlık kalıyor alttaki serum güneş koruyucusunu tutuyor buda beyaz rengin kalmasına neden oluyor.Ben sabah yüzümü yıkadıktan sonra uyguluyorum evden çıkana ya da makyaj yapana kadar beyazlıklar azalıyor.
Ürünleri her gün uygulayamıyorum ancak iki günde bir uygulamış oluyorum. Uyguladığım sivilceler kısa sürede söndüler.Resimlerde ışık farkı var ancak ikinci resimde sivilcelerin nasıl söndüğünü görebilirsiniz.Bir ay sonra değişiklikleri tekrar paylaşıyor olacağım..







 Ürün tavsiye amaçlı değildir.Kişisel tecrüberlimi gösterir.

15 Ocak 2015 Perşembe

KUSMITEA

 Çay?Siyah Yeşil...Küçüklüğümden beri hiç sevemediğim çay tabiki iş ortamında da beni buldu.Çayın insanları birleştirme gücü ofisdede devam ederken sevmeye sevmeye içmek sorunda kaldığım çay.Sırf insanların sosyal ağlarına katılabilmek için toplanan çay paralarına ödediğim bilmem kaçıncı çay parası.Toplasan günde 2 bardağı geçmeyen uzaktan dostum.

 Amirim Paris'e bir toplantıya gitmem gerektiğini söyleyince ne bileyim her insan gibi heyecanlandım.Eşimle 5 günlük bir Paris seyahati süper olmaz mı?Olur tabi.Paris yolculuğumuz biraz meşakatli geçsede ünlü Şanzelize Caddesinde ürkek ama meraklı gözlerle gezerken birden giriverdik KusmiTea dükkanına.Garip köylü gibi açıkçası ilk önce ne dükkanı olduğunu çıkaramasakta girer girmez görevli kızın ikram ettiği küçük bardaktaki çaylarla kendimize geldik.
Garip değilmi Şanzelizede çay hemde sadece çay dükkanı.Kokular mis ve mest ediyor insanı.E.böyle şeylere çok karşıdır.Evde var ya mis gibi çay ne gerek var ki bu kadar para verelim.Ama dükkan oyuncak dükkanı gibi heryer renkli çay kutuları mis kokular.Aklımda böyle kaldı denemek hiç olmasa küçük bir kutu almak çok istemiştim ancak o zaman mümkün olmamıştı.

Bugün https://en.kusmitea.com sitesinden siparişimi verdim.Kusmi Tea-Wellness Miniature Assortment şeklinde bir ismi var.

İçerdiği çaylar;

Boost - 0.88 oz. (25 g)
Be Cool - 0.70 oz. (20 g)
Detox - 0.70 oz. (20 g)
Sweet Love - 0.88 oz. (25 g)
Euphoria - 0.88 oz. (25 g)


Çayların içerikleri:


Kusmi Boost Tea: Blend of maté. green tea, cinnamon bark, ginger and cardamom.
Kusmi Be Cool Tea: Rosehipseed, apple, verbena leaves, peppermint, anis seeds and liquorice roots.
Kusmi Detox Tea: Blend of maté and green tea with scents of lemon and lemon grass.
Kusmi Sweet Love: Tea: Black China tea, liquorice roots, spices, guarana seeds, pink pepper and flavors.
Kusmi Euphoria: Blend of roasted maté with scents of chocolate and orange.(içinde çikolata mı var?)


Ofisteki çay parası grubundan da çıktım hadi hayırlısı.Belki ben bir grup kurarım kim bilir?



Aldığım set bu.Bugün sipariş verdim 19.91 euro ürün malesef 13 euro'da DHL kargo.Şu an Hazrırlanıyor aşamasında bakalım ne zaman gelecek.Bu arada beni bu kadar mutlu eden çay sevmeyen birisi olarak Parislerden çay getirten dükkana bir bakalım.







Merhaba;
Doğdugum günden beri içimi yakıp kavuran öğrenme deneme isteği 30'lu yaşlarımın başındada para kazanmanın verdiği güvenle devam ediyor.Bazen adı savurganlık oldu bazen içimde kalan uhdelerin dışa vurumu bazende amaaann birdaha mı geleceğim dünyayanın kötü tezahuru.Kim bilir belkide paylaşmam için paylaştıkça büyümem için....Bilmiyorum hep beraber göreceğiz.Lütfen anlattığım,denediğim ürünler ya da süreçlerle ilgili soru ya da sizinde yaşanmış tecrübeleriniz varsa bilgi@bilmiscadi.com adresinden bana ulaşın.Beraber paylaşıp büyüyelim....